mandag 3. mars 2014

Karriereplanlegging kan hindre oss å bli brukt av Gud

Europa blir ikke nådd med evangeliet slik det skulle om kristne følger sine karriereplaner. Ingen av bibelens personer planla for de viktige rollene de fikk. I kirkehistorien er heller ingen store, ruvende skikkelser som planla for det de kom til å bli kjent for: Abraham, Moses, Debora, Rut, David, Maria (Jesu mor), Peter, Paulus, David, Ambrosius, Luther, Børre Knudsen - for bare å nevne noen.
De ble brukt slik de ble brukt fordi de IKKE fulgte sin karriereplan, men var lydige da de ble flyttet over til å gjøre noe helt annet enn de hadde planlagt for.

Dagens kristeliggjorte programmer for å hjelpe folk ha en retning med sine liv er bra, men du må aldri bli slave under din egen karriereplan. Du må forholde deg til din egen karriereplan som en blyanskisse som må kunne kastes i søpla om det trengs. Du trenger forholde deg til dine nærmeste 5 - 10 år fremover som ideer som gir retning nå, og så må du være lydhør. Gud har mye han skal ha gjort. Han trenger mobile tropper. Han trenger de som er åpne for å bli valgt av Han og valgt av andre til oppgaver de selv ikke ser. Så får de ta stilling til det når kallene kommer og vurdere om dette er noe som gir gjenklang i dem og får en bekreftelse fra Gud.

Så spørsmålet om: hvor skal du jobbe etter du er ferdig utdanning, hvor skal du bo og slikt - alt det er spørsmål det er veldig relevant å koble Gud inn i, også etter at du tror at du har en god karriereplan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie