onsdag 8. januar 2014

"Hva er sjansene for å lykkes?" er feil spørsmål.
Rett spørsmål er: "Hvor signifikant er det om du lykkes?".

Skal du drive menighetsplanting i det postmoderne Europa så er det en ting du kan lære deg med det samme : det du holder på er motstrøms og har mange odds mot seg.
Du vil være omgitt av folk som blir med om du lykkes, om mange andre er med. Men de vil hvileløst jakte på noe med mer folk om de synes det blir for puslete ett sted. Og de dropper heller hele prosjektet med menigetstilknytning om det ikke er mange nok i egen alder der. Det innebærer den visse åndelige død både for den enkelte, men også den visse død for stadig flere menigheter. Det gir jo seg selv. Er menigheten fyllt av folk som kommer fordi andre kommer, så stikker de om andre stikker.

Det du må vite med deg selv er: hvorfor vil du likevel satse?  Hvis du vil satse i menighetsplanting og være sikker på å lykkes, da er du i feil verdensdel. Flytt til Afrika!  Der er du i medvind og alle piler peker oppover.

Så hvis det å lykkes ikke er avgjørende, hva er da avgjørende?  Hva kan da drive deg? Det er spørsmålet: hvis vi lykkes, hvor betydningsfullt er det?  Hvor signifikant er det om vi skulle lykkes - for å si det med andre ord. Jeg kan gi et eksempel. Har du et kreftsykt barn som vil dø og du hører om en ny kur som kanskje vil helbrede ditt barn, men det koster en hel årslønn, da satser du ikke alle disse pengene fordi det er en stor sjanse for å lykkes. Men du satser pengene fordi om du lykkes så er utfallet verd mer enn alt du betaler. Du er villig til å miste de pengene du satser fordi det er så vanvittig verdifullt om du lykkes.

Slik er det med vår kirkeplantinger i europeiske land. Hva er sjansene for å lykkes med noe stort? Ikke så stort! Hva ville virkningen likevel være om en lykkes med å plante mange voksende menigheter? Det er mange mennesker frelst og bevart, og det er stor, veldig stort. Det er grunnen at noen av oss blir værende i Europa og menighetsplanter på dette mørke kontinent.

Etterord:
La det bare være tydelig: over alt hvor Guds Ord prekes og sakramentene brukes rett, så deles Guds nåde ut og noen mennesker blir frelst. Det kommer til å skje i Europa til Jesus kommer tilbake. Det er ikke det jeg har tatt opp her i bloggen idag. Jeg har tatt opp at mye i Europa vil virke smått og puslete og med mindre resulater i forhold til det som skjer i Afrika nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie