fredag 6. desember 2013

Litt latskap er bra!

En leder er et forbilde så latskap fra lederen er dårlige greier, men litt latskap hos ledere er bra. Hvorfor? Lederen bør ha overskudd og humør til å takle uforutsette ting og motgang.

Jeg har en bijobb som trafikkleder på bussterminalen. Sitter jeg i skranke er det ofte jevnt trykk. Men sitter jeg som "sjefen" på anlegget med hovedansvaret, da er det ofte veldig rolig. Men det er viktig, fordi når det først skjer noe, så kreves den ledige lederressursen til å håndtere krisene.

Når en er på felgen, har dårlig råd, sovet dårlig, ligger etter i alt o.s.v., da blir en fort en leder som ingen vil være sammen med. Det er altså viktig at lederen finner på ting som gir overskudd og humør.
Derfor er det lureste en leder gjør, det å delegere arbeide til andre, før de selv er utslitte. Når du er helt utkjørt har folk kanskje lyst å hjelpe deg av medlidenhet, men rekrutterer du folk mens du selv har overskudd så kan du gi mange mulighet til å vokse fordi de blir fulgt opp av en leder med overskudd og humør. Det er det som kreves for å få et vinnerteam. Det er drømmen for en leder. Så litt latskap innimellom fra lederen er derfor ikke så dumt, men det er faktisk nesten umulig for en som er glad i sin tjeneste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie