mandag 11. november 2013

Kristne om omskjæring.

Den kristne kirke er i sitt utgangspunkt en jødisk Jesus-bevegelse - også menigheter i Norge.

Det startet med den jødiske gruppen som den jødiske Jesus omga seg med.
Da denne jødiske gruppen kom til gigantbyen Antiokia, (dagens sørøst-Tyrkia) ble det så mange ikke-jøder med at en måtte finne et nytt navn for hele gruppen. De ble hetende "kristne".  Det var ikke bare en gruppe av jøder mer, men også ikke-jøder. De kalte dem forresten ikke jøder og ikke-jøder. De ble kalt "omskårne" (jøder) og "forhuder". (ikke-jødene).
Den siste bibeloversettelsen har på tross av mange modig direkteoversettelse ikke våget å oversette "uomskårne" med det som egentlig står "forhudene".

Vår mor-menighet i Jerusalem med alle sine jødiske apostler og ledere drøftet (Apgj 10,11,15) om en skulle pålegge de av oss som er "forhuder" å bli omskåret for å få være med i denne Jesus-bevegelsen som til nå hadde som prinsipp å leve som Jesus. Det hadde vært den naturligste ting at alle menn var omskåret, slik Gud hadde befalt Abraham og hans etterkommere, og alle holdt de jødiske spiseforskriftene.
En kom da til at de som var "forhuder" skulle forbli slik.

Men snart kom ikke-jødene, "forhudene", i flertall i vår kirke og alt ble snudd på hodet.  De jødekristne ble mer og mer uglesett. Antisemitismen vokste. Kirken glemte at bibelen er skrevet av jøder og om jøder, og vi tilber jøden Jesus. Når noen som nå kaller seg kristne motarbeider retten til mannlig omskjæring så er det også et angrep på den gruppen i våre menigheter som er av jødisk bakgrunn og som vil omskjære sine guttebarn på samme måte som urkirken og alle jødekristne senere har gjort. Det er enhver sin kristenplikt å forsvare våre jødekristnes og andre jøders rett til omskjæring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie