mandag 25. november 2013

Skal vi lykkes må rett egoist på rett jobb

Å organisere en menighet eller en organisasjon har noen fellestrekk.
Du må finne folk med de rette "gavene". Hvor ligger ego til vedkommende?

Selvfølgelig er det noe dårlig med et ego, men det er samtidig et tegn på hvor interessen og motivasjonen ligger.

La meg gi to eksempel. En som i sitt hjerte er forsker eller forkynner har ønske om å gjøre noe så strålende at flere år etter at en har gått bort så vil fremdeles forkynnelsen, eller forskerbidragene bli husket som banebrytende, eller unike. Drømmen om å "leve evig" for en forsker er å havne i fotnoter hos andre.

En organisasjonsutvikler sitt ego går på å lage noe som er så bra, så godt fundert at hele virksomheten er langt større mange år etter at organisasjonsutvikleren er død. For denne er det ikke så innmari farlig om ingen har hørt om han/henne mange år etter at han/hun er lagt i jorden. Drømmen om å "leve evig" er at virksomheten fortsetter å utvikle seg.

Noen vil nok nå etterlyse "nådegavene" som kriterium for å komme i rett oppgave i menigheten, og de har selvfølgelig helt rett. Men dette perspektivet å finne hvor folk har sitt "ego", bidrar til å finne hvor de har sin hovedmotivasjon. Det hjelper oss å få rett synder i rett jobb for å få gjort det hellige oppdrag: å drifte en menighet der nådens midler kan være i bruk til frelse for oss alle sammen, og å nå nye med frelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie