torsdag 7. november 2013

Resultatorientert menighet
Suksesskriterium: kristen begravelse


Det er bare en måte vi virkelig kan bruke som sukresskriterium i vårt kristne arbeide og menigheter og det er ikke oppslutning på gudstjeneste, ikke antall med i ungdomsarbeide og liknende forhold.

Det eneste suksesskriteriet som gjelder er: kristne begravelser.

Om et menneske ikke blir bevart i den kristne tro frem til sin død, så er de ikke i mål.  Det hjelper ikke med all verdens flotte ungdomsarbeide om de samme folkene noen år senere har forsvunnet fra det kristne felleskapet.

Samtidig lærer vi av samlivsrådgivere at de ektepar som ønsker å leve sammen hele livet og ønsker å bli gamle sammen, de skal ikke fokusere på å bli gamle sammen, men fokusere på å fungere godt sammen "nå", denne dagen, denne uka. Sørger de for å holde sin relasjon til hverandre god "nå", så vil tiden jobbe for dem så de en dag blir gamle sammen.

Slik kan vi også tenke omkring det med å jobbe målrettet for at våre menighetslemmer kan bli bevart til sin død. Vi må fokusere på "nå", på denne uka.
Vi er skrudd sammen fra Guds side slik at vi trenger ukentlig påfyll av ferskvaren som heter: Guds Ord preket til oss. Vi må høre nåden preket til oss for å kunne ta imot den på nytt, og at den skal ha virkning på oss. Det finnes noen som tilsynelatende lever av å ha de riktige bibelkonservative meningene, og så går de ikke til noe kristent felleskap for å få Guds Ord preket til dem, eller få nattverden. Men vi blir aldri frelst av de rette meningene. Vi blir frelst av nåden som rekkes oss i prekenen. Det er ferskvare og ikke lagervare.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie