torsdag 14. november 2013

Stor eller sann menighet?

Europa blir mørkere og mørkere åndelig talt. Sekularisme, ateisme, new-age, islam, og død kristendom overtar Europa. I dette etterkristne Europa er det slutt på drahjelpen fra storsamfunnet for å få etablert gode bibelske menigheter.

Vårt budskap til våre barn er ikke at det var mye bedre kristenliv på besteforeldrenes tid, men at nå er tiden Gud lot oss bli født. Vi er født, utvalgt, ja håndplukket av Gud til det formålet å være Hans etterfølgere og vitner i denne tid i en verdensdel der alt blir mørkere og mørkere. Og Guds hensikt er å bruke nettopp oss til dette krevende oppdraget - å bringe frelse til mennesker som ellers går fortapt.
Som konsekvens blir utfordringen å lage nye gode menigheter som alle kommer til å begynne som riktig små menigheter. Fokus må ikke være på hva som gjør oss kule og store, men sanne og bibelske.

Fremtiden til hver enkelt menighet ligger i bibelsk å overøse menighetslemmene med Guds Ord slik at den enkelte settes istand til å komme nærmere Han og å gjøre det som bibelen lærer oss å gjøre:

- komme sammen ukentlig for å få Guds Ord til seg i menighetssamlingen og få nattverd og få tatt til oss nådeordene uke etter uke.
- få menighetsfamilien som ditt nettverk til å leve som motkultur.
- oppdage bibelen og lese den så hyppig at Gud får prege og forme oss.
- bli ivrige på å bringe andre i felleskap med Jesus.
-  lærer seg forpliktethet og utholdenhet i forhold til naturlige oppgaver i menighetsfelleskapet.
- lære å gi tiende av sin inntekt så vi kan drive menighet og nå ut til andre. Malakia 3.10 sier at vi skal bringe tiende til templet, og så vil Gud øse velsignelse som mer enn kompenserer for vår gaver. I det etterkristne Europa blir det slutt på å tro at staten skal betale for bibelsk kristendom og bibelske menigheter.

Det vi trenger er altså ikke store, men sanne menigheter.

Og det vi trenger er ikke "flotte" kristne, men ekte og sanne kristne.

Vi trenger frimodig bruk av hverandre for å håndtere de vanskelige ting i livet: synd som skal bekjennes, smertefulle sår fra det andre gjorde mot en må en kanskje få faglig hjelp med.

For ordens skyld: en liten menighet er ikke sann fordi den er liten, og en stor menighet kan være sann selv om den er stor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie