onsdag 20. november 2013

Uten pastor blir det ikke en god menighet.
Med god pastor blir det en bedre menighet.

Idag skriver jeg om den gruppe jeg selv tilhører: pastor.
Det trengs en ny fokus på å oppmuntre unge menn til å ville søke seg til en pastortjeneste og gå inn i pastorstudiet for å forberede seg til det.

For det første trenger menighetene pastorer. For å sitere Javier Villaroel Almaraz generalsekretær i den evangelisk lutherske kirke i Bolivia (ICEL)  "Alle menighetene bør ha en pastor som bruker alle medlemmers nådegaver for å vokse."(Jeg har hentet sitatet fra www.nlm.no ,men det ligger ikke ute lenger nå)

For det andre trenger noen å ville bli pastor.

Ingen vil bli noe som ikke har en viss status og er litt kult i øynene til sine venner. I Den norske kirke er det både lønn, pensjonspoeng og anerkjennelse å hente i begravelse til mennesker i nød, og når en skal drive krisehåndtering etter ulykker.

Men i det frikirkelige Norge, og på bedehusene, er pastortjenesten i realiteten blitt en lavstatustjeneste som kommer langt ned på lista over ønsket utdanning.

Denne situasjonen henger ikke spesielt sammen med lønn, selv om det nok spiller inn også.
Først og fremt henger det sammen med hvordan kristne ser på pastoren og hans tjeneste.

Hvis du ikke føler du trenger en pastor i din menighet så blir det den type "pastorer" du dyrker frem: en som tar pastortjenesten som en bijobb, som ikke har all verdens  utdanning, og som går til kjappe prekener ut fra noen samtidsbøker, uten å jobbe solid med bibeltekstene.
Da får du en som slutter like raskt som han kom.

Hvis vi fastholder at en menighet trenger en pastor så må vi gjøre det vi kan for å sikre oss gode pastorer som er godt forberedt og blir trofast i sin tjeneste lenge.
Og vi trenger mange slike pastorer for våre barn.

"Dere har ikke fordi dere ikke ber" sier Jakob4,2

Du får den pastor du ber om.

Hvilken pastor ber du Gud om?



AdFontes er Norges eneste luthersk pastorutdanning som står for Bibelens ufelbarlighet. Kjenner du en som burde søke der så tips han eller oss.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Velkommen til å skrive dine synspunkter her.
Mvh Torkild Masvie